Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise’dan Kurumsal Yatırımcılara Yeni Bitcoin ve Ethereum Fonu

Bitwise Asset Management, kurumsal yatırımcıların taleplerini karşılayabilmek için Bitcoin ve Ethereum tabanlı yeni bir likit fon oluşturdu.

Kurumsal Talep

Bitwise Asset Management bundan bir süre önce kripto para tabanlı bir endeks yatırım fonu oluşturarak Dünya üzerinde böyle bir adım atan ilk şirket oldu. Şirket, kurumsal yatırımcılardan gelen yoğun talep sonrasında kripto para tabanlı yeni bir fon oluşturmaya karar verdi: Likit fon.

Şirket Bitcoin ve Ethereum üzerinden sunduğu bu yeni hizmeti platformundaki diğer hizmetlere bir alternatif olarak gösteriyor. Yatırımcılar diğer hizmetlerin masraflarıyla uğraşmak istemezlerse bu fonlara yönelebilecekler.

Şirketin CEO’su Hunter Horsley, bu yıl Bitcoin fiyatında görülen yüzde 68’lik düşüşün piyasaya giriş yapmak için büyük bir fırsat kapısı açtığını düşünüyor. Yatırımcıların düşük fiyatlardan piyasaya giriş yapabileceklerini belirten Horsley şöyle ekliyor:

“ETF henüz onay almamış olsa da yatırımcılar bu gibi fonları seviyorlar. Bu fonlar profesyoneller tarafından yönetiliyor ve insanlara emanet, ticaret, vergi beyanı gibi süreçlerde kolaylık sağlıyor.”

Bitwise oluşturduğu bu yeni fonlara aktarılan paraları bir cold walletta saklıyor ve üçüncü parti olarak sayılabilecek kurumsal bir şirket tarafından denetleniyor.

Bitwise bu yeni hizmette iki farklı gruba hizmet sunuyor: Kurumsal ve bireysel. Fonun kurumsal ayağında yüzde 1.0’lık bir toplam gider oranı bulunuyor ve bu fona giriş yapmak isteyenlerin en az 1 milyon dolar değerinde yatırım yapmaları gerekiyor. Bireysel fondaki toplam gider oranı ise yüzde 1.5 ve fonun minimum yatırım miktarı 25 bin dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment