Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Varlık Yöneticisinden İlk Lisanslı Spot Bitcoin ETF’i

Avustralyalı varlık yöneticisi Monochrome Asset Management spot kripto borsa yatırım fonu (ETF) için Avustralya Finansal Hizmetler (AFSL) lisansını aldı.

Monochrome 15 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda, Avustralya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (ASIC) spot kripto borsa yatırım fonu (ETF) oluşturmak ve işletmek için lisans aldığını duyurdu.

Lisansını kurucu ortağı Vasco Trustees Ltd aracılığıyla alan Avustralyalı şirket, Monochrome Bitcoin ETF isimli fonunu Vasco Truestees üzerinden satışa sunacak. Monochrome Bitcoin ETF’in bugüne kadar lisanslı bir varlık yöneticisi tarafından çıkarılan ilk Bitcoin ETF’i olduğunu belirten şirket, bu hamlenin bireysel yatırımcılar ve varlık yöneticileri için yeni yatırım fırsatları doğurduğunu belirtti..

Monochrome CEO’su Jeff Yew, ASIC’nin lisans başvurusunu onaylamasının varlık yönetimi sektörü ve bireysel yatırımcılar adına bu konuda ileri doğru atılmış büyük bir adım olduğunu ifade etti. Yatırım danışmanlarının konu dijital varlıklar olduğunda müşterilerinin taleplerini karşılamakta güçlük çektiğini belirten CEO, bu hamle ile sorunun çözüleceğini düşündüğünü söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!