Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Optimism Ağında Panik Yaratan 450 Milyon Dolarlık İşlem: Hack Değil Planlı

Dün akşam saatlerinde Optimism (OP) hesaplarında çıkış yapan 450 milyon dolarlık varlık yatırımcılar arasında paniğe yol açtı. Optimism tarafından yapılan ilk açıklama, para transferlerinin kontrolleri altında gerçekleştiği yönünde oldu.

Ethereum ağı üzerinde çalışan katman 2 (Layer 2) ölçeklendirme hizmeti sunan Optimism ağından dün akşam saatlerinde (TSI 20.45) 450 milyon dolar değerinde OP hareket etti. Söz konusunu işlem, kullanıcılar arasında bir hack şüphesine yol açtı. Hızla yayınlan dedikodular OP fiyatı üzerinde ani bir düşüşe yol açtı. Kullanıcıların bu paniğinin arkasında yatan travmatik sebep, özellikle içinde bulunduğumuz ağustos ayı süresince çok sayıda hack olayının yaşanmış olması ve saldırıya uğrayan projelerin hızla değer kaybetmesi olabilir. Bu kısa süreli panik havası esnasında OP fiyatı %8 oranında bir düşüş yaşadı ve 1,25 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Yaşanan bu panik havasından saatler sonra Optimism ekibi tarafından, transfer işleminin planlı olduğu ve herhangi bir hack durumunun söz konusu olmadığı yönünde bir açıklama geldi. Coinbase Custody cüzdanlarına yapılan söz konusu transferler hakkında ekibin duyurusu şu şekilde oldu:

Bir çoklu imzalı cüzdandan yapılan son OP transferleri ile ilgili kafa karışıklığı oluştuğunu gözlemliyoruz. İşlemler plan dahilinde yapıldı. Bugün OP Labs’deki çeşitli yatırımcıların Coinbase Custody cüzdanlarına bir dizi planlı, standart transfer gerçekleştirdik. İlerleyen dönemde, kafa karışıklığı oluşmaması için planlı, büyük transferleri önceden duyuracağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!