Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalılar, Kebabı Bitcoin ile Satın Alabiliyor

Avustralya’nın en önde gelen fast food zincirlerinden birisi olan Origin Kebabs, yaptığı açıklama ile bundan sonra ödemelerde Bitcoin’in kullanılacağını açıkladı.

Bu gelişme ile, Avustralya’nın genelinde birçok farklı yerde şubesi bulunan dev kebap ve fast food zincirinin müşterileri, kripto para cinsinden varlıklarını kullanarak bu muhteşem yemeğin lezzetini alma şansına olacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Avustralya’nın Bitcoin ve kripto para alanında gösterdiği gelişim devam ediyor! Avustralya’nın en büyük fast food zincirlerinden birisi olan Origin Kebabs’da bundan sonra Lightning Network aracılığı ile kripto para ödemesi yapabileceksiniz. Aynı zamanda LTC ve BNB cinsinden kripto paralarınızı da, şirketin sunduğu yemekleri alırken, ödeme metodu olarak kullanabilirsiniz.”

Bu haberin aslına iki farklı boyutu var. Birincisi, Avustralya’nın da aracılık ettiği birçok yerde farklı işletmeler Bitcoin ve kripto para cinsi ödemeleri kabul ediyor ve bu konudaki alt yapı sistemini de zaten hazır bulunduruyor. Ancak bunun Hollanda’nın Bitcoin şehri projesinde de gördüğümüz gibi, geri dönüşleri pek yüksek olmayabiliyor. Yani, bir başka deyişle insanlar kripto para ile ödeme yapma fikrine henüz ısınabilmiş değil.

Bununla birlikte, Binance Coin’in son dönemde yakaladığı çıkış, bu noktadan da görülebiliyor. Bitcoin ve Litecoin gibi sektörün en fazla bilinen ve kullanılan iki koinine ek olarak Origin Kebabs’ın sistemine BNB’yi entegre etmesi de, oldukça ilginç bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment