Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: USDT’lerin Hepsi Müşteriler Sahip, Borsa Olarak Direkt Bir İlgimiz Yok

Son birkaç günün popüler konusu olan USDT ve onun ekseninde dönen tartışmalara katılan son isim Binance CEO’su Changpeng Zhao oldu. Bilindiği gibi Bitfinex kripto para borsasının 850 milyon dolarlık kayıp parayı Tether basarak kompanse etmeye çalıştığı haberi gündeme bomba gibi düşerken, bu haber hem kripto para sektörünün genelinde bir satış baskısı yaratmış hem de stabil kripto para USDT’yi 1 doların aşağısına çekmişti.

USDT rezervinin en fazla bulunduğu karipto paralardan birisi de, doğal olarak Binance. Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük borsalarından birisi olan Binance’de toplam USDT rezervi, 785 milyon dolara yakın bir rakam olarak ifade ediliyor. Binance’den sonra en fazla USDT rezervine sahip olan kripto para borsası ise 308 milyon dolarla Huobi.

Tether ekseninde yaşanan bu gelişmelerin Binance’i de yakından etkileyeceğini ifade eden bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapta ise Zhao, borsanın USDT ile direkt olarak bir ilişkisinin olmadığını açıkladı. Bir kişi, Binance’in bu süreçte ötürü zor durumda kalacağını belirtirken, tweeti yanıtlayan Zhao, şunları yazdı:

”Görüyorum ki, siz konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. Bizim borsamızda yer alan USDT’lerin hiçbirinin borsa ile bir ilgisi yok. O fonlar, tamamen müşterilerimizin fonları ve bizim cüzdanlarımızda depolanıyor. USDT çekmek istediklerinde de direkt olarak çekebiliyorlar. USDT konusundaki rezervlerimize bakarak da bu dedimi çok rahat bir şekilde doğrulayabilir ve gerçeği görebilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment