Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger, Masaüstü Versiyonunu Hedefleyen Zararlı Bir Yazılım Buldu

Dünyanın en büyük donanım cüzdanı üreticilerinden birisi olan Ledger’dan yapılan açıklamada, Ledger’ın masaüstü versiyonunu hedef alan bir zararlı yazılımın saptandığı bilgisi paylaşılırken, kullanıcılardan dikkatli olmaları istendi.

Ledger’dan yapılan blog açıklamasında süreç detaylı bir şekilde ele alınırken, Twitter’da yapılan açıklamada ise şu ifadelere verildi:

”UYARI: Ledger’ın resmi masaüstü uygulamasını zararlı bir uygulama ile değiştiren bir yazılım saptadık. Bu olaydan etkilenen ya da etkilenmiş olabilecek olan müşterilerimizin, 24 kelimeden oluşan kurtarma şifrelerini girmeleri istenmektedir. Bu süreç de, sahte bir güncellemenin ardından olmaktadır. Lütfen bu konuda dikkatli olun.”

Ledger, bu yazılımın Windows işletim sistemli temelli bilgisayarlarda olduğunu da not düşerken, her ne kadar uyarı yapılsa da, şu an için resmi olarak etkilenen sadece bir bilgisayar olduğu da ifade edildi.

Ledger, bu zararlı yazılımın yüklendiği anda kişilerin kontrolündeki kripto paralara erişim sağlayamadığını belirtirken, yine de 24 kelimeden oluşan kurtarma şifresi girildiğinde kontrolün hackerların eline geçeceği uyarısın da yaptı.

Bu yazılımın kendi web siteleri ya da programlarından ileri gelmediğini ifade eden Ledger yetkilileri, buna karşın henüz tam olarak kaynağı saptayamadıklarını da not düştü.

Ledger’ın erkenden fark ettiği ve kripto para sektörünü uyardığı sürecin ardından birçok kişi bu haberi kendi resmi hesaplarında paylaştı ve bu alanda bir bilinç oluşturmaya çalıştı. Ancak yine de, en güvenli yol olarak ifade edilen bu sistemin dahi sıkıntılarının olması, can sıkıcı bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment