Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın Devlet Denetimli İlk Kripto Para Borsası, Ripple’ı (XRP) Listeleyecek!

Avustralya’nın düzenlenmiş ilk kripto para borsası olan Independent Reserve, Ripple‘ın token para birimi XRP‘yi bu hafta destekleyeceğini açıkladı.

Sidney merkezli kripto para borsası, yaptığı açıklama ile, piyasa hacmine göre Bitcoin ve Ethereum‘dan sonra gelen Ripple’ı ekleyeceğini bildirdi. Trading işlemlerinin 7 Temmuz itibariyle başlayacağını belirten Independent Reserve, bireysel müşteriler için borsa aracılığıyla, kurumsal yatırımcılar için ise borsa dışı satış yoluyla işlem yapacağını açıkladı.

Borsa şu an için USD, AUD, NZD ve Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin trading eşlerine sahip.

Firmanın CEO’su Adrian Przelozny, yaptığı açıklamalarda Ripple’ı listelemelerinin sebebini şöyle ifade etti:

”Şuan dünyada çok geniş çapta dijital para birimleri var ancak Independent Reserve üzerinde listelenmeleri için içerisinde kalite, stabilite ve hacim ölçülerinin bulunduğu bir dizi kriteri yerine getirmek zorundalar. Müşterilerimiz bir süredir XRP talebinde bulunuyorlardı ve bu zamanlamanın müşterilerimize XRP sunmak için uygun olduğuna karar verdik.”

Borsa Ripple trading işlemlerini Cumartesi günü başlatacak ve kullanıcılar AUD, NZD ve USD kullanarak XRP alabilecekler. Borsa itibari para – kripto para paritelerine ek olarak, kripto – kripto paritelerini de mümkün kılıp, XRP ile Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve Litecoin işlemlerinin yapılabilmesini de sağlayacak.

Avustralya geçen sene çıkardığı bir yasa ile, Australian Transaction Reports and Analysis Centre (Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi ;AUSTRAC) kurumuna, yerel kripto para borsalarını denetleme ve onaylama yetkisini vermişti. Independent Reserve ise Nisan 2018 tarihinde Avustralya’nın ilk düzenlenmiş kripto para borsası haline gelmişti.

Kurumun zorunlu kıldığı kriterler arasında kara para aklamayı ve terör finansmanını önleme için gerekli koşulan şartların yanı sıra, müşteri kayıtlarının tutulması ve 10.000 Avustralya doları üzerindeki bütün işlemlerin kontrol edilmesi yer almakta. Bu kriterler tam olarak 3 Nisan tarihinde yürürlüğe girmişti.

Aynı gün içerisinde, Independent Reserve, AUSTRAC’tan aldığı lisans ile bu kurallara tamamiyle uyan ilk kripto para borsası olduğunu ilan etmişti.

CEO Przelozny şunları ifade etmişti:

”2014 yılında başladığımızdan beri artan düzenlemeler konusunda durmadan lobicilik faaliyetlerinde bulunmaktaydık.”

”Biz tutkulu bir şekilde dijital para birimi ekonomisinin gelecekte normal ekonominin olağan bir parçası haline geleceğini – ve gelmesi gerektiğini – düşünüyoruz. Bunun gerçekleşmesi için, dijital para birimlerinin aynı diğer varlık sınıfları gibi denetlenmesi gerekmekte.”

Başka bir AUSTRAC – onaylı yerel kripto para borsası olan CoinSpot da Avustralya içerisinde XRP ticareti sağlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment