Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın İlk Dolar Endeksli Stabil Koin Projesi 2019 Yılında Piyasaya Çıkacak!

Aynen ABD doları ve Avroda olduğu gibi, Avustralya da kendi itibari para birimi AUD endeksli bir stabil koin projesi için yeşil ışık yaktı.

Söz konusu stabil koin projesi, Avustralya içerisindeki en eski kripto para borsalarından birisi olan Bit Trade ve blockchain platformu Emparta ortaklığı ile yapılacak. İki firma ortaklaşa bir şekilde önümüzdeki sene piyasa çıkması planlanan AUD endeksli stabil koin için canla başla çalışacak.


Bit Trade’in üst düzey yöneticilerinden Jonathon Miller‘ın yaptığı açıklamalara göre, AUD endeksli stabil koin projesi, kripto para birimleri ile ilgili dalgalanmalara karşı bir tampon bölge oluşturup büyük bir piyasa eksikliğini giderecek.

 ”Stabil koin projeleri sabit kazanç arayan yatırımcılar ve kripto para birimlerinin volatilitesinden korunmak isteyen ve dijital para kabul eden satıcılar için aranan kan olabilir. Biz stabil koinlerin güveni arttıracağına ve genel kabulü hızlandıracağına inanıyoruz. Stabil koin projeleri özellikle Avustralya gibi ılımlı düzenleyici çevrelerin bulunduğu yerlerde, blockchain tabanlı finansal uygulamaların bel kemiğini oluşturabilir.”

İki firma şu an için bir kaç ay içerisinde bitmesi planlanan prototip üzerinde çalışmakta. Stabil koin projeleri özellikle Gemini gibi firmaların da piyasaya çıkması ile ciddi bir popülerlik kazanmaya başladı ve bu yakın zamanda bitecek gibi gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment