Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Paxos Stabil Koin’ini Listeledi ve Eleştirilere Maruz Kaldı

Gemini‘nin stabil koin projesi GUSD ile aynı günde duyurusu yapılan ancak onun kadar ilgi duymayan Paxos, yavaş yavaş piyasaya ısınmaya başlıyor. Binance Paxos’u listeleyen son ve belki de en önemli kripto para borsası oldu. Dünyanın en büyük Tether cüzdanına ve TrueUSD piyasasına sahip olan Binance, PAX’ın merkezi olarak kontrol edilen ve yasal zorunluluk olması durumunda fonların dondurulabileceği bir proje olmasına rağmen, projeyi kendi platformunda listeledi.

Yaklaşık 7 saat önce yapılan Twitter duyurusu ise şu şekilde paylaşıldı:

Binance resmi destek sayfasında belirtilene göre, şu an PAX için sadece para yatırma işlemleri yapılabilmekte ve PAX pariteleri de sadece Binance’ın kendi tokeni BNB ve lider kripto para birimi BTC ile olmakta. Stabil koinlerin kripto para dünyasındaki temel görevlerinden birisi, diğer kripto para birimleri volatiliteden değer kaybederken, sahip oldukları itibari para endeksleri sayesinde daha az düşüş yaşamaları ve korunaklı bir liman görevi görmeleri.

Binance kurucusu Changpeng Zhao, stabil koin projelerini listelemenin kripto sektöründeki iş birliğini ve bir arada olmayı arttıracağına inanıyor. CZ stabil koinlerin birer ”köprü” olduğunu düşünmekte.

”Stabil koinler kriptoya açılan büyük köprüler, iyi iş! Bakalım bir kaç ay/yıl içerisinde piyasa hacmine neler olacak.”

Aynı zamanda piyasaya çıkan Paxos ve Gemini stabil koin projelerini detaylı karşılaştırmasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment