Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye Ticaret Bakanlığı Yazışmasında PETRO Kripto Para Birimi Vurgusu!

Türkiye özellikle 2018 yılında kurulan yeni kabine sonrası, blockchain ve kripto para birimlerine doğru daha sıcak ve etkili adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Plan içerisinde bulunan ICO vurgusu sonrası, bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Söz konusu ICO vurgusu ise şu şekilde:

”Dijital dönüşüm teşvik edilerek yenilikçi projelerin finansmanı için Kitlesel Fonlama (Crowdfunding) ve IPO alternatifi olarak ICO (Initial Coin Offering) gibi modern ve yeni nesil finansman yöntemleri yaygınlaştırılacaktır”

Bugün ise Kripto Yatırımcı isimli Twitter hesabının paylaştığı resmi Ticaret Bakanlığı yazışmasında, Venezuela‘nın başkan Maduro emri üzerine ürettiği PETRO kripto para birimi vurgusuna rastlandı. Söz konusu yazışmalarda, PETRO kripto para biriminin bir borsada listeleneceği ve bu olayın ihracatçılar için bir fırsat olduğu belirtilmekte. Müşavirliğin PETRO’ya yatırım yapmak isteyenlere yardım eli uzatacağı ve ilgili borsalardan birisinin de Crypt&Trading firması olduğu, müşavirlik makamı ile firma arasında yakın zamanda bir toplantı yapıldığı açıklanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment