Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturyalı Yetkili: Akıllı Şehirler İçin Blockchain’e İhtiyacımız Var

Avusturya’nın başkenti Viyana’da CIO olarak görev yapan Ulrike Huemer, ünlü kripto para haber sitesi Coin Telegraph’a bir röportaj verdi ve Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

Viyana’nın akıllı bir şehir olması için çalıştıklarını ifade eden başarılı yönetici, bu yönde de Blocckhain teknolojisinden yardım almayı umduklarını söyledi.

Avusturya’nın alt yapısal olarak akıllı şehir konseptine hazır olduğunu ifade eden Huemer, Blockchain teknolojisinin de bu alanda önemli bir yer tuttuğunu söylerken, şunları ekledi:

”Bu alanda bizim işimize yarayacak olan ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan teknolojiler ile içli dışlı olmak zorundayız. Blockchain de bunlardan biri. Bu alanda ciddi çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Zaten en başından beri, Blockchain’i düşünüyoruz. Şunu da biliyoruz ki, Blockchain’i test etmemizin en kolay ve tek yolu, bunu deneyerek öğrenmek. Aksi takdirde pek bir şey başaramayacağımızı biliyoruz.”

Şehrin daha ileri gitmesi için kültürel token girişimlerinin de gündemde olduğunu belirten başarılı yönetici, bu sayede Viyana’yı daha yaşanabilir bir yer olarak kılmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Huemer, son olarak akıllı şehir konseptinde yapacakları ile ciddi başarılar elde etmeyi umduklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment