Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya’nın Başkenti Viyana Kendi Tokenını Geliştiriyor

Avusturya‘nın başkenti Viyana’daki yetkililer, yeni bir teşvik programı başlatabilmek için Blockchain tabanlı bir token geliştiriyorlar.

İlk olarak Aralık 2018’de duyurulan ve Viyana Token olarak adlandırılan bu proje, Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi ile ortaklaşa şekilde geliştiriliyor.

Viyana’daki yetkililer bu token aracılığıyla vatandaşları çeşitli projelere dahil olmak için teşvik etmeye çalışacaklar.

Viyana’daki Kripto Ekonomi Araştırma Enstitüsü’nün yöneticiliğini yapan Shermin Voshmgir, bu tokenın şehir hakkında çeşitli geri dönüşler sağlayan vatandaşlara verilebileceğini söylüyor. Vatandaşlar yalnızca bisiklet sürerek dahi bu tokenı kazanabilecekler.

Voshmgir’in açıklamalarına göre vatandaşlar bu tokenları daha sonra tiyatro bileti gibi şeyleri satın almak için kullanabilecekler.

Trending Topics’e konuşan Voshmgir, söz konusu tokenın yalnızca vatandaşları teşvik amacıyla değil başka amaçlarla da kullanılabileceğini söylüyor. Voshmgir’in yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Viyana Belediyesi ile birlikte Viyana tokenının ne gibi özellikler barındıracağını düşünme aşamasındayız. Şehre katma değer getiren bir token geliştirmek istiyoruz.”

Viyana’ya özel tokenın yanı sıra genel olarak tokenlardan ve Blockchain teknolojisinden bahseden Voshgmir, bu teknolojilerin ilerleyen zamanlarda oldukça kullanışlı olabileceğini belirtiyor. Voshmgir’e göre Blockchain tabanlı tokenları, önümüzdeki on yıl içerisinde yepyeni iş modellerinin önünü açabilirler.

Blockchain’in sanat ve emlak gibi birbirinden tamamen farklı görünen alanlarda dahi kullanılabileceğini belirten Voshgmir, bu teknolojinin “dijitalleşme” konusunda oldukça verimli olabileceğini düşünüyor.

Avusturya’daki yetkililer Blockchain’in finans, enerji, lojistik gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment