Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tecrübeli Wall Street İsmi Jamie Selway, Blockchain.com’dan Ayrıldı!

Wall Street’in en tecrübeli isimlerinden birisi olan Jamie Selway, kurumsal piyasalardan sorumlu küresel yönetici olarak görev yaptığı Blockchain.com’dan ayrıldı. Kendisi 2018 yılının Ağustos ayında Blockchain.com‘a geçiş yapmıştı ancak kurumsal müşteri akışında yaşanan sorunlar nedeniyle kısa sürede buradaki işini de bıraktı.

Bu gelişme aslında kripto para piyasasındaki firmaların, kurumsal odaklı işletme kurma konusunda yaşadığı zorlukları da göz önüne sermekte. 32 Milyon kripto para cüzdanı işleten Blockchain.com bünyesinde çalışan Selway, platforma özellikle kurumsal yatırımcı çekme amacıyla katıldığını açıklamıştı. Planlanan şemaya göre firma ilk olarak tezgah üstü alım satım platformu (OTC), kurumsal depolama hizmeti ve büyük yatırım firmaları ile yatırımcıları çekmeye yönelik kripto para borsası kuracaktı. Bu yılın başlarında OTC platformu piyasaya sürülse de, konuyla ilgili bir kişinin The Block kaynağına aktardığı bilgilere göre  firmanın kripto para borsası kurma ve bunu OTC platformu ve kurumsal depolama hizmeti ile birleştirme planı hala takvimin gerisinde.

Söz konusu kaynak kurumsal odağa yönelik olan bakış açısının da değişmekte olduğunu ve kurumsal ilgi azaldıkça, firmanın daha çok kripto para kökenli firmalara yöneldiğini vurguladı. Firma tarafından konu hakkında yapılan açıklamada da, ”kurumsal piyasanın” çok yavaş gelişme gösterdiği ve Selway’in boşalan koltuğunu Xen Baynham-Herd’in dolduracağı belirtildi.

Ünlü kripto para borsası Coinbase de şu sıralar benzer bir durum yaşamakta. Platform  2018 yılının sonlarına doğru bütün planlarını kurumsal yatırımcıya yönelik yapsa da, yaşanan talep eksikliği firmaya zor günler yaşatmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment