Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasası Etkileri Sürüyor: Coinbase’in Gelirlerinde Büyük Düşüş

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase (COIN), 2022 yılı 2. çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirlerinde %30’dan fazla düşüş yaşandığı görüldü.

Coinbase 9 Ağustos tarihinde (dün) yaptığı açıklamada 2022 yılı ikinci çeyrek raporunu paylaştı. Açıklamadan önce 95 dolarlara kadar yükseliş yaşayan Coinbase hisseleri, bilanço açıklamasının ardından 82 dolara kadar geriledi.

2022 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 170 milyon dolar gelir açıklayan Coinbase, 2. çeyrekte ise 808 milyon dolarlık bir gelir bildirdi. Coinbase’in gelirleri, geçen yıla oranla ise %64 oranında düşüş yaşadı. Ayrıca şirketin net zararı ise bu çeyrekte 1,1 milyar dolara ulaştı. Analistler, Coinbase’in 550 milyon dolar civarı bir zarar açıklamasını bekliyordu.

ABD merkezli kripto para borsasının, hacimleri de büyük düşüş yaşadı. İlk çeyrekte 309 milyar dolarlık hacmi bulunan borsanın, ikinci çeyrekte hacimleri 217 milyar dolara geriledi. Şirket, işlem gelirlerinden 655 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bu gelir analistlerin düşüncesinin %9 gerisinde kaldı.

Coinbase, 4 Ağustos tarihinde resmi blog sayfasından yaptığı paylaşımda, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un kurumsal müşterilerine kripto para hizmeti verebilmesi için ortaklık kurulduğunu açıklamıştı. Bu haberle birlikte geçtiğimiz ay 52 dolar civarlarında seyreden Coinbase hisseleri %40’a yakın yükseliş yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!