Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit, Topluluk Puanlarının Kullanımı İçin FTX ile Anlaşma Sağladı

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Reddit, Topluluk Puanları için FTX Pay ile anlaşma sağladıklarını duyurdu.

Popüler sosyal ağlardan biri olan Reddit, geçtiğimiz yıllarda Topluluk Puanları (Community Points) özelliğini yayınlamıştı. Reddit platformu, kullanıcıların daha fazla etkileşime girmesi, tıpkı DAO‘larda (Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon) olduğu gibi oylamalara katılmasını ve birbirlerine bahşiş vermelerini teşvik etmek için böyle bir yola başvurmuştu. Fakat uzun vadeli düşünüldüğünde bu güncellemeyi yeterli görmeyen platform, bu yerel tokenlar kapsamında ölçeklendirmeyi arttırmak istiyordu.

Bu doğrultuda Arbitrum ile işbirliği yürüten Reddit platformu, Ethereum ana ağı üzerinde güncelleme çalışmalarını başlattı. Arbitrum ölçeklendirmesinin devreye girmesinden bir süre sonra yeni bir iş birliği daha açıklayan Reddit, Topluluk Puanları işlemleri için FTX Pay ile anlaştığını duyurdu.

Yeni gelen bu altyapı entegrasyonu ile birlikte kullanıcılar, Ethereum işlem ücretlerini sabit para birimlerini kullanarak ödeyebilecekler. FTX Ventures başkanı Amy Wu söz konusu işbirliği hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Kullanıcıların zincirdeki Topluluk Puanlarıyla işlem yapabilmelerini sağlayan işlem ücretleri için Ethereum’a ihtiyaçları var ve FTX Pay bunu yapmalarını sağlıyor.

Topluluk Puanları r/cryptocurrency ve r/fortnite gibi subredditlerde kullanılabiliyor. Kripto paralar, global çaptaki topluluklara entegre olurken, hem kullanıcılar hem de kurumsal şirketler için bir çok alternatif kullanım alanı sunuyor. Önümüzdeki süreçte Meta ve Instagram gibi geniş kitlelere hitap eden sosyal medya platformlarının da bu tür topluluk temelli kripto para entegrasyonlarını devreye sokması mümkün görünüyor.

FTX blog üzerinden yapılan resmi açıklama şu cümlelerle sona eriyor:

Reddit’in vizyonunu hayata geçirmeye yardımcı olmaktan, toplulukların duvarlarla çevrili yapılardan kurtulmasına ve çevrimiçi varlıklarını sahiplenmesine imkan tanımaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Topluluk Puanlarınızı kontrol etmenizi bekliyoruz!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!