Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasası, Kripto Para Devi Circle’ı Vurdu!

Kripto para ile ilgili çalışmaları ile bilinen dev şirket Circle’ın hisse senetlerinde büyük bir düşüş yaşanıyor. Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş sürecine bağlanan bu düşüş sonucu, Circle hisselerinin açılış değeri olan 16.23 dolar değeri, 3.80 dolara kadar düştü.

Bu düşüş, Wall Street’teki analistlerin de ciddi şekilde ilgisini çekmiş durumda. Konuyla ilgili bir tweet atan R3 danışmanı Tim Swanson, kripto para şirketlerinin hisse senetlerinde yaşanan düşüşe dikkat çekerken, hemen hemen çoğu kripto para şirketinin hissesinin şu anda çok ucuz olduğunu ifade etti. Swanson, şunları ekledi:

”Oldukça iyi bilinen kripto para şirketleri (ki buna borsalar da dahil) hisse senetleri konusunda sıkıntı yaşıyor. En yüksek değerlerinden yüzde 75’e varan düşüşler görmek mümkün.”

Circle hisselerinin en yüksek değeri olan 16.23 dolar, şirketin yaptığı ve yaklaşık 110 milyon dolar topladığı E fonlama turu zamanında elde edilen değerdi.

Wall Street çevrelerinde, Circle’ın düşüşüne sebep olarak ayrıca Poloniex satın alımı da gösteriliyor. Bir dönem alt koinler için büyük bir pazar olan Poloniex’in, Circle’ın satın almasının ardından hacimlerde düşüş yaşadığı ifade edilirken; şirketin aynı zamanda ABD vatandaşları için sunduğu margin trading hizmetini kapatması da, düşüşün sebebi olarak belirtiliyor.

Özellikle Poloniex’te yer alan bazı alt koinlerde günlük hacmin 10 doların dahi altına düşmesi, borsanın hacim konusunda yaşadığı sıkıntının bir başka kanıtı olarak da karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment