Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasasında Ayakta Kalmak İçin 5 Hamle

Kripto para piyasalarında ayı piyasası etkisini hissettiriyor. Her ne kadar boğa piyasasının geleceğini düşünenlerin sayısı hiç az olmasa da, gelin biz en kötüyü düşünelim ve bu piyasada nasıl ayakta kalır ve nasıl faydalanırız, ona bakalım. 5 ana etmen ile karşınızdayız:

1-) Kötü Koinler Erken Ölür

Ayı piyasaları genelde ‘adamlarla çocukların ayrıldığı yer’ olarak belirtilir. Boğada çok fazla ve çok karlı işler yapan koinler, ayı piyasasında eğer arkasındaki yatırımcı desteği sağlam değilse eriyip giderler. Ayı piyasasının en önemli özelliklerinden birisi de kötü koinlerin erkenden elenip yitip gitmesidir. Bu noktada kaliteli ve alt yapısı iyi olan projelere yatırım yapmak önemlidir.

2-) Kime Güveneceğini Anlarsın

Kripto para piyasalarında süreç biraz daha bipolar ilerler. İşler iyiyken herkes iyidir ancak Twitter’da ya da diğer sosyal medya hesaplarında esas insanlar, fiyatlar düştüğünde anlaşılır. Kripto para piyasalarında ayı piyasası gerçekten de kişi ve kurumların gerçek değerlerinin ortaya çıktığı dönem olarak adlandırılır.

3-) Öğrenmeye Vakit Var

Fiyatların çılgın attığı 2017 sonu dönemde tabiri caizse kimsenin ‘kaçmaktan tutmaya vakti olmadı.’ Yani, daha net bir şekilde açıklayacak olursak ayı piyasaları dönemi, insanın kendini bilgilendirmesi ve geliştirmesi için çok önemlidir. Unutmayın, en iyi yatırım insanın kendine yaptığıdır.

4-) Doğru Fırsatlar

Portföyün eridiği aşikar ama yine de bu noktada akılcı davranarak dolar bazındaki kaybı azaltıp, en azından Bitcoin ya da Ethereum gibi referans koinler bazında artış yaşamak mümkündür. Ayrıca, eğer kenarda ihtiyaç duymayacağınız kaynaklarınız varsa, yükseleceğinize inandığınız koinlere alttan ekleme yapıp arttırım da yapabilirsiniz.

5-) Yeni Hobiler Edinin

Trader’lık gerçekten de bağımlılık yapan bir iştir. Bu noktada bu işleri bırakıp birazcık kendinize vakit ayırabilirsiniz. Bu sayede yeni yetenekler ve ilgi alanları keşfetmeniz mümkün olabilir. Unutmayın her şey kripto değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment