Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aynısı 2021’de de Yaşanmıştı: Bitcoin ve Kripto Paralar Boğa Koşusuna Hazır Mı?

GameStop olayının arkasında yer alan TheRoaringKitty’nin geri dönüşü, meme coinler için yeni bir boğa koşusu başlatabilir.

Sosyal medya üzerinde TheRoaringKitty olarak bilinen Keith Gill, Haziran 2021’den bu yana ilk kez 13 Mayıs günü paylaşımda bulunarak dikkat çeken bir geri dönüş yaptı.

Keith Gill’in paylaşımlarının ardından meme coinlerin diğer tüm kripto para piyasasına kıyasla hızlı bir yükseliş sergilemesi, sıradaki rallinin daha çok meme coinlere yönelik olabileceği düşüncesini akıllara getirdi.

TheRoaringKitty 2021 yılında GME hisseleri üzerinden bir finansal direniş başlatan isimlerin başında yer almış ve Reddit özelindeki toplulukların da desteğiyle devasa bir short squeeze hareketine yol açarak büyük ses getirmişti.

O dönemde başlatılan bu destansı hareket sayesinde, GameStop hisselerinin fiyatı bir aydan kısa sürede %1.000’in üzerine değer kazanmıştı.

Sadece geri dönüşüyle birlikte GME hisselerine %120 ve birçok meme coin’e %20’den fazla yükseliş getiren Keith Gill, boğa bekleyen yatırımcılara da umut oldu. Özellikle meme coin yatırımcıları bu dönüş karşısında ciddi bir reaksiyon sergiledi.

“Bu sefer boğa gelmeyebilir”

Tüm bu pozitif beklentilerin aksine eToro pazar analisti Josh Gilbert farklı bir yorum ortaya attı. TheRoaringKitty’nin dönüşünün 2021 yılında olduğu gibi uzun vadeli bir boğa hareketi yaratmayacağını dile getiren Gilbert, buna karşılık kısa vadeli yükselişlerin görülebileceğini kaydetti.

Bu tezine gerekçe olarak, 2021 yılındaki finansal atmosfer ile 2024 yılındakinin karşılaştırılamayacak kadar farklı olmasını öne sürdü:

Bunun kesinlikle bu varlıklarda bazı kısa vadeli hareketleri tetikleyeceğini düşünüyorum, ancak uzun vadeli bir hareket görmek zor. Ortam, faiz oranlarının en düşük seviyede olduğu, hükümetlerin küresel olarak mali teşvik sağladığı ve büyük ekonomilerde enflasyonun çok az olduğu veya hiç olmadığı 2021 ile karşılaştırılamaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!