Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Baby Doge Coin (BabyDoge), Yatırımcılar Arasında Popülerleşmesine Rağmen Neden Değer Kaybediyor?

Baby Doge Coin’in (BabyDoge) sosyal medya üzerindeki popülerliğinin ve cüzdan sayılarının artmasına rağmen fiyatında yaşanan yaklaşık %70’lik düşüş CoinMarketCap’e bağlanıyor.

Rusya merkezli kripto para borsası Latoken, 27 Aralık Pazartesi günü yaptığı Twitter paylaşımı ile meme token Baby Doge Coin’i (BabyDoge) listelediğini duyurmuştu.

Listeme haberinden kısa bir süre önce meme token sahibi cüzdan sayısı 1.075.000‘i aşarken Bscscan verilerine göre 1.080.338 cüzdanda Baby Doge Coin bulunuyor. En büyük 1000 Binance Smart Chain cüzdanını takip eden Whalestats verilerine göre bu BNB cüzdanlarında toplam 42.36 milyon dolar değerinde 23.329.766.712.189.700 adet Baby Doge Coin barınıyor. Ayrıca kısa bir süre önce meme token’ın resmi Twitter hesabının takipçi sayısı 650 bin kişiyi aştı.

Tüm bu pozitif gelişmelere rağmen Baby Doge Coin fiyatı haberin kaleme alındığı saatlerde 4 Temmuz 2021 tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 0,000000005890 doların %69,2 altında 0,000000001803 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

İnsanlar, Baby Doge Coin fiyatının düşüş eğiliminde olmasını 6 ay önce ATH’a ulaştığında ortaya çıkan CoinMarketCap’in arz doğrulama sorunundan kaynaklandığını düşünüyor. Durum ile ilgili Baby Doge Coin resmi Twitter hesabından 27 Aralık Pazartesi günü yapılan paylaşımda, CoinMarketCap ekibinin sorunu düzeltmek için 6 aydan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir girişimde bulunmadığı ve Crypto.com gibi bir çok projenin ve borsanın da benzer sorunlar ile karşı karşıya olduğunu belirtti. “Merkeziyetçi sorunlar” vurgusu yaparak, bu durumun Coinmarketcap’in Binance tarafından satın alınması sonrası objektifliğini yitirmiş olduğu göndermesinde bulundu.

Paylaşımın devamında Baby Doge Coin ekibi CoinGecko‘ya işlerini doğru yaptıkları için teşekkürlerini iletti.

Ayrıca kısa bir süre önce Crypto.com CEO’su Chris Marshalek de borsa işlem hacimleri hakkında yanlış bilgi veren CoinMarketCap’e tepki göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!