Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinone, Kimlik Onayı Yapılmamış Cüzdanlara Para Çekilmesine İzin Vermeyecek

Güney Kore’deki en büyük kripto borsalarından biri olan Coinone, çarşamba günü yaptığı açıklamayla kimlik onayı yapılmamış harici cüzdanlara para çekilmesine izin vermeyeceğini duyurdu.

Kullanıcıların artık harici cüzdanlarını borsaya kaydettirmesini gerektirecek bu değişiklik 24 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek. Borsanın kabul edeceği cüzdanlar kaydedilebilir veya KYC (müşterini tanı) bilgileri onaylanmış olmalıdır.

Harici cüzdanlar, “sıcak” ve “soğuk” olarak adlandırılan depolama seçenekleri dahil olmak üzere üçüncü tarafların sunduğu tüm cüzdanları içermektedir. MetaMask ve Ledger gibi cüzdanlar KYC gerektirmediğinden Coinone kullanıcıları paralarını bu cüzdanlara çekemeyecekler.

Binance ve Coinbase gibi borsalara ait cüzdanlar KYC gerektirdiğinden Coinone ile doğrulanabilecektir.

Borsa, müşterilerin kara para aklamak gibi yasadışı faaliyetler için kripto para kullanmadığından emin olmak amacıyla bu değişikliğin gerekli olduğunu söyledi.

Müşteriler, Coinone’a kayıt olduklarını isimleri, e-postları ve telefon numaraları aynı olacak şekilde KYC gerektiren cüzdanları doğrulayabilecekler.

CoinMarketCap verilerine göre, Coinone borsasının son 24 saatlik işlem hacmi yazının kaleme alındığı esnada 194.800.888 dolardır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!