Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ProShares, “Metaverse ETF”i Başvurusunda Bulundu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) halihazırda bir Bitcoin vadeli ETF’i bulunan ProShares, salı günü Metaverse ETF başvurusunda bulundu.

Artırılmış gerçeklik, dijital finans ve oyun sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin performansını takip edeceği bildirilen endeksin içerisinde Apple, Nvidia ve Meta gibi büyük şirketler yer alacak.

Bloomberg’e göre çoğu son çeyrekte piyasaya sürülen Metaverse ETF’lerinin piyasa değeri 28 Aralık itibariyle 2,2 milyar dolara yükseldi. 30 Haziran’da çıkarılan The Roundhill Ball Metaverse (META) ETF’inin piyasa değeri, nerdeyse 1 milyar dolara ulaştı.

Hisse senetleri, ETF’ler, yatırım fonları ve endüstrilerle alakalı araştırma yapan şirket CFRA’de ETF araştırması direktörü Todd Rosenbluth:

Meta ETF’lerinin başarısı göz önüne alındığında, metaverse yatırımlarını oluşturacak daha fazla ürünün piyasaya çıkacağını görmemiz muhtemeldir.

dedi.

ProShares’in Metaverse ETF’i, herhangi “merkeziyetsiz kripto metaverse” projesini kapsamıyor. Yalnızca halihazırda borsada işlem gören şirketleri izliyor.

The Sandbox, Decentraland ve diğer metaverse projeleri güçlenip benimsendikçe kripto paralara bağlı metaverse ETF başvurularının yapılacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!