Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE, Yatırımcıları ICO’larda Tüm Riskleri Üstlenmesi İçin Uyardı

BAE’nin (Birleşik Arap Emirlikleri) Menkul Kıymetler ve Ticaret Otoritesi (SCA) tarafından 4 Şubat Pazar günü yayınlanan yeni bir belge, yatırımcıları ICO riskleri konusunda uyarıyor.

Belgede SCA, dijital token temelli bağış toplama faaliyetlerinin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından düzenlenmediği ve dolandırıcılık davalarında yasal bir koruma sağlamadığı için ICO fon toplama kampanyalarına katılan yatırımcıların ilişkili tüm riskleri üstlenmesi gerektiğini vurguluyor.

SCA’nın işaret ettiği gibi büyük riskler, ikincil piyasalar üzerindeki ICO tokenlarının düzensiz olmasını içeriyor.Ayrıca, ICO tekliflerinde yanıltıcı veya denetlenmemiş ayrıntıların yanı sıra çoğu perakende yatırımcıları tarafından paylaşılan potansiyel maliyetlerin ve kazançların bilinçsizliği de bu risklere neden oluyor.

SCA, yabancı ICO’lara yatırım yapma risklerini belirtti ve bu bağış topluluklarının düzenleyici uygunluğunu doğrulamasının ve BAE’den ayrılan yatırılmış paranın izlenmesinin zor olabileceğini söyledi.

Hükumet, Ekim 2017’den sonra vatandaşlarını ICO’ların riskleri konusunda ikinci kez uyardı.Abu Dhabi’nin Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA), ICO’lar ve kripto paralar hakkındaki kurallarını yayınladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment