Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE’nin En Büyük Bankası Blockchain Testi İçin JPMorgan ile Çalıştı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük bankası First Abu Dhabi Bank (FAB), J.P. Morgan’ın Coin Systems projesini kullanarak pilot çalışması düzenledi.

Toplamda 312 milyar dolarlık varlığı bulunan First Abu Dhabi Bank, blockchain tabanlı sınır ötesi ödeme işlemleri için J.P. Morgan’ın Coin Systems sistemini kullandı ve pilot çalışmasını başarıyla tamamladı.

J.P. Morgan bünyesindeki Onyx ekibi tarafından geliştirilen Coin Systems, dağıtılmış bir defter aracılığıyla anlık olarak para transferi ve takas işlemi yapmak için kullanılıyor.

FAB tarafından yapılan açıklamaya göre sorunsuz şekilde tamamlanan pilot çalışması, blockchain teknolojisinin sınır ötesi ödeme işlemlerini iyileştirme konusundaki potansiyelini ortaya koydu.

Dünya genelinde 20 pazarda faaliyet gösteren First Abu Dhabi Bank, J.P. Morgan’ın sunduğu Coin Systems sistemiyle ilgili gelecekte de bazı çalışmalar yapmayı değerlendiriyor.

FAB, müşterilerinin kripto para alım satımı yapmasına karşı da bir kısıtlama uygulamıyor. Müşteriler, banka hesaplarını kullanarak kripto para borsalarına fon aktarabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!