Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahamalar’dan FTX’in İddialarına Yanıt: Milyonlarca FTT Basma Talimatı Verildi Mi?

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB), FTX’in yeni CEO’su John Ray tarafından öne sürülen iddiaları reddetti.

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB) yakın tarihli bir açıklamada, FTX’in yeni CEO’su John Ray ve önderliğindeki yönetim kurulu hakkında sert ithamlarda bulundu. SCB yaptığı açıklamada, özellikle üç noktanın altını çizdi. Ray’in FTX’e ait dijital varlıkların değerinin hesaplanmasına yönelik ifadelerinin tutarsız olduğunu belirten düzenleyici kurum, yeni CEO’yu bu süreçte kendilerine alenen meydan okumakla suçladı.

Ray tarafından ortaya atılan başka bir iddiaya değinen SCB, FTX’e hiçbir zaman 300 milyon dolarlık FTX Token (FTT) basma talimatı vermediklerini belirtti. Söz konusu talimata dair ortaya atılan iddiaların tümüyle “asılsız” olduğu vurgulandı.

Ray ve ekibi tarafından iflas mahkemesine sunulan raporlarda yer alan bir diğer iddia ise SCB tarafından tutulan FTX varlıklarının çalındığı yönündeydi. Fakat SCB bu iddiaları da yalanladı ve bunların “herhangi bir kanıtlanmış temele dayanmadan” sunulan argümanlar olduğunu söyledi.

SCB, geçtiğimiz günlerde FTX’in cüzdanlarında tutulan ve müşterilere ait olduğu bilinen 3,5 milyar dolarlık varlığa güvenlik gerekçesiyle el koyduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!