Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahçeşehir Üniversitesi Boston’da Blockchain Merkezi Kurdu

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Boston’daki Northeastern University’de (NEU) yeni bir Blockchain merkezi açtı.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Northeastern University işbirliğiyle açılan bu merkez, ziyaretçilere Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli bilgiler ve eğitimler verecek. Ancak bu merkezin tek amacı insanları bilgilendirmek değil.

BAU-NEU ortaklığında kurulan bu yeni Blockchain laboratuvarının başlıca amacı Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Türkiye gibi bölgelerdeki fonları takip etmek ve böylece Türkiye’nin uluslararası Blockchain sektöründeki konumunu güçlendirmek.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel konu hakkında bazı açıklamalar yaparak Blockchain teknolojisiyle ilgili hazırladıkları projeleri çoğaltmak istediğini vurguladı. Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Blockchain’e özel bir yüksek lisans ve doktora programı oluşturmak istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra yine Bahçeşehir Üniversitesi’ne bağlı olan BlockhainIST Center’ın yönetimini üstlenen Bora Erdamar konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Blockchain lojistikten ticarete, eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma her türlü sektörü doğrudan etkileyecek.”

Bu merkezin kurulum aşamasından bahseden Enver Yücel, bir süre boyunca yurt dışındaki üniversiteleri gözlemlediklerini ve bu üniversitelerin büyük bir kısmının Dünya’nın çeşitli yerlerinde araştırma merkezleri açtığını fark ettiklerini söyledi. Bunun üstüne Bahçeşehir Üniversitesi’nde de böyle bir adım atmak isteyen Enver Yücel, bu merkezi Northeastern University’de kurma kararı aldıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment