Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Kripto Para Dolandırıcılıkları Çoğalıyor

Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF), kripto para sektöründeki dolandırıcılık soruşturmalarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Bu rapor ülkedeki kripto para dolandırıcılıklarının sayısında son zamanlarda kayda değer bir artış olduğunu gösteriyor.

Fransa’nın finans piyasalarını düzenlemekten sorumlu olan Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF), 2016 ve 2018 yıllarında kripto para sektörüyle ilgili yürütülen soruşturmalara ilişkin yeni bir rapor yayınladı. AMF tarafından yayınlanan bu rapor 2018’de açılan toplam soruşturma sayısının 2016’dakine kıyasla çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

2016 yılında online kripto para dolandırıcılıklarıyla ilgili yalnızca 18 adet soruşturma talebi varken bu sayı 2018 yılında 2 bin 600’ün üstüne çıktı ve böylece soruşturma sayısında yüzde 14 binlik bir artış görülmüş oldu.

AMF tarafından paylaşılan rapora göre kripto para sektöründeki dolandırıcılık vakaları sürekli olarak artarken diğer piyasalar için tam tersi durum söz konusu. Forex ve opsiyon piyasalarındaki dolandırıcılık vakaları 2016 yılında 3 bin 768 adet soruşturma talebine, 2018 yılında ise 968 adet soruşturmaya yol açtılar.

AMF ayrıca Mart 2018 tarihinden bu yana 118 farklı kripto para şirketiyle ilgili uyarıda bulunduğunu, kripto para sektörüne ilişkin yayınladığı toplam uyarıların sayısının ise 154 olduğunu açıkladı. Finansal Piyasalar Otoritesi tarafından yayınlanan bu veriler kripto para sektörüyle ilgili pek olumlu bir tablo çizmiyor gibi görünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment