Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahreyn Yıl Sonuna Kadar Kripto Para Regülasyonları Oluşturacağını Açıkladı!

Orta Doğu içerisinde bir zamanların en büyük finansal hizmet endüstrilerinden birisine sahip olan Bahreyn, bu konumunu yavaş yavaş körfezdeki diğer ülkelere kaybetmeye başladı ve en güçlü rakiplerinden birkaçı da Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri olarak bilinmekte.

Belki de bu yerini ve konumunu tekrar ele geçirmeyi hedefleyen küçük ada ülkesi, yakın gelecekte kendi kripto para regülasyonlarını belirleyeceğini ve uygulamaya koyacağını açıkladı. Bloomberg tarafından aktarılan bir habere göre Bahreyn’li otoriteler kripto para şirketlerinin belirli bir deneme süreci boyunca ülkede çalışmasına müsaade edecekler. Bu süre esnasında yerel finansal regülatörler ülke için nasıl bir kripto para regülasyonu geliştirebileceklerini canlı canlı inceleme fırsatı bulacak.

Körfez ülkesinin kripto para firmalarını çekmeye çalışması aslında yeni bir gelişme değil ve ülke geçtiğimiz tarihlerde de buna benzer haberler ile anılmıştı. Yaklaşık iki ay önce Bahreyn Merkez Bankası kripto para endüstrisi için bir tür regülasyon taslağı yayınlamış ve 31 Aralık tarihinde danışma periyotunun bittiğini duyurmuştu. Regülatörün danışma süresi sonrası başlattığı deneme sürecinin ise 9 ay boyunca sürmesi bekleniyor. Bu süre esnasında Bahreyn tabanlı yektililerden onay alan kripto para firmalarının sayısı ise yirmi sekizi aştı.

Blockchain tabanlı bir borsa olarak hizmet verecek olan SprinkleXchange de izin alan firmalardan birisi olarak bilinmekte. Şirketin piyasaya süreceği platform birçok diğer firmanın aynı geleneksel menkul kıymet borsalarında olduğu gibi kripto paralarla ilgili listeleme yapabilmesini sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment