Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tek Bir Ethereum Bloğunun Kazımından 2.100 ETH’lik Komisyon Elde Edildi – Sparkpool Ödemeyi Dondurdu!

Ethereum madencilik havuzlarından birisi olan Sparkpool, geçtiğimiz Salı günü yakın tarihlerin rekoru sayılabilecek bir sayıda ETH kazımı gerçekleştirdi. Tek bir blok kazımından 2.000 ETH üzeri kripto para elde eden (yaklaşık 300.000 dolar) Sparkpool, normal ağ standartlarının 600 katına eş değer bu miktar ile gündeme bomba gibi düştü.

Şirket, olayın basına yansımasından sonra Çarşamba günü yaptığı açıklamada yaklaşık 300.000 dolar değere sahip olan ETH’leri bekleteceğini ve olayın nedeninin araştırılmakta olduğunu vurguladı. Şirket yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

”Sparkpool yakın zamanda kazdığı bir bloktan 2100 ETH elde etti ve bu durum bizim içsel acil durum mekanizmamızı hareketi geçirdi. Geçici olarak bu ücreti dondurduk ve şuan için göndericinin bir çözüm için bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz. Eğer gönderen kişi önümüzdeki birkaç gün içerisinde bizimle iletişime geçmezse, Sparkpool o zaman ödülde hak sahibi olan madencilere elde edilen ETH’leri bölüştürecektir.”

Sparkpool CEO’su Xin Xu konu hakkında yaptığı açıklamada belirlenen süreye kadar fonları bekleteceğini ve firmanın kullanıcıları ile madencilerinin de durumu anlayışla karşıladığını belirtti.

”Ne yazık ki ve aynı zamanda iyi ki, blockchain henüz tamamiyle makineler tarafından çalıştırılmıyor ve insanlar da hala işin içinde. Bu yüzden problemi düzeltebilme şansına  sahibiz ve bütünlük bizim havuzumuzun her zaman en büyük önceliği olmuştur.”

Ethereum blockchain ağındaki 7.238.290 numaralı bloğun kazımından elde edilen 2.100 ETH’lik ödeme, Amberdata isimli blockchain analiz firmasına göre bir ”programlama hatasından” kaynaklanmakta. Firma CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre bu ödeme büyük ihtimalle ”yanlış işlem yapan bir otomasyon botu” yüzünden gerçekleşti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment