Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakanlık, TOGG Açıklaması Üzerinden Blockchain Mesajı Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın bu yılki etkinliğinde konuştu. Otomotiv sektörü ve yerli araba projesi TOGG ile alakalı açıklamalar yapan Kacır, blockchain teknolojisi ile ilgili de mesaj verdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Kacır, yarışmanın online olarak düzenlenen kapanış etkinliğinde konuştu. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması isimli etkinliğin bu yılki teması ise “elektrikli araçlardı.” Kapanış konuşmasında yerli araba projesi TOGG ve Türkiye’deki otomotiv sektörüyle alakalı açıklamalarda bulunan Kacır, aynı zamanda blockchain teknolojisine de değindi. Konuşmasında otomotiv sektörünün geleceğini belirleyecek yıkıcı teknolojilerden bahseden Kacır, bu teknolojiler arasında blockchain teknolojisini de örnek gösterdi.

Blockchain için teknoloji belirleyici terimi kullanıldı

Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Cakır, açıklamalarına ek olarak TOGG projesinden de bir mobil akıllı cihaz projesi olarak bahsetti. Yakın gelecekte Türkiye’nin otomotiv sektörünü nelerin beklediğini anlatan Cakır, açıklamalarında şunlara değindi:

“Önümüzdeki dönemde otomotiv sektörünün geleceğini belirleyecek yıkıcı teknolojiler, yapay zeka, 5G, nesnelerin interneti, siber güvenlik, büyük veri, blockchain, yeni nesil malzeme gibi alanlarda ürün ve süreç geliştirmeye dönük uygulamalar desteklenecek.”

TOGG: Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu Projesi

Kacır, otomotiv sektörüyle alakalı açıklamalarına devam ederken bu sektörün 30 milyar dolara yakın bir ihracat maliyetiyle Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olduğunun altını çizdi. Kacır, sektörün en önemli gelişmeleri arasında ise Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu Projesi olan TOGG’u örnek gösterdi. TOGG’un yalnızca bir otomobil projesi olmadığını belirten Kacır, projenin bir mobil akıllı cihaz projesi olarak öne çıktığını belirtti.

TOGG projesi kapsamında prototip modeller ilk olarak geçen sene tanıtılmıştı. 2019’un son ayında Gebze’de gösterime çıkartılan prototiplerle birlikte Türkiye’nin yerli bir otomobil üretme beklentisinin sona ermek üzere olduğu aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!