Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Adıyla Para Toplamaya Çalışan Dolandırıcılar Başarısız Oldular

Bakkt’ın ismini kullanarak insanları dolandırmayı hedefleyen bir İnternet sitesi, bu amacında pek başarılı olamıyor.

Kripto para sektörünün merakla beklenen platformu Bakkt, şimdiden belli başlı dolandırıcılar tarafından kopyalanmaya başladı.

Bugün paylaştığımız bir haberde bu siteye ilişkin bazı detayları aktarmıştık. Öyle görünüyor ki insanları dolandırmak ve “50 milyon dolar değerinde yatırım toplamak” amacıyla yola çıkan dolandırıcılar, bu hedeflerinde pek başarılı olamıyorlar.

Dolandırıcılar “bakktplatform.io” alan adıyla yeni bir site açarak insanları kandırmaya çalıştılar. Bu sitede yer alan bilgilere göre ilgili platform 12 Mart itibariyle kullanıma hazır hale gelecek. Ayrıca sitedeki bilgilere göre isteyen kişiler, bu platforma Bitcoin ile yatırım yapmaya başlayabilirler.

Bu sahte sitede Bakkt platformunun resmi blogunda yer alan bazı bilgilerden de bahsediliyor. Sahte sitedeki bilgiler, Bakkt platformunun geçtiğimiz yılın sonunda 182.5 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı başardığını, şimdiyse yeni bir yatırım sürecinin başlatılacağını öne sürüyor.

Dolandırıcılar tarafından hazırlanan bu siteye göre Bakkt’ın düzenleyeceği yeni yatırım turu 25 Şubat’ta son bulacak. Bu seferki tura katılmak isteyen yatırımcıların yapmaları gereken tek şey ilgili siteye isimlerini ve e-posta adreslerini iletmek. Yatırımcılar daha sonra sitede yer alan cüzdan adresine Bitcoin gönderebiliyorlar.

Sitede yer alan cüzdana ilişkin verilere baktığımızda görüyoruz ki şu ana kadar hiç kimse bu adrese para göndermemiş. Dolayısıyla bu yeni dolandırıcılık oyununun başarısız olduğunu söylemek mümkün.

Bakkt platformunun ismini kullanarak insanları kandırmaya çalışan bu dolandırıcılar şimdiden belli başlı platformların kara listelerine alınmış durumdalar. Ancak görünüşe göre bu dolandırıcılar tarafından hazırlanan site hala aktif durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment