Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Yetkilisi: Blockchain Henüz Tam Anlamıyla Kurumsal Değil

JPMorgan’ın yetkili isimlerinden Joyce Chang, Blockchain teknolojisinin henüz tam anlamıyla kurumsal kullanıma hazır olmadığını düşünüyor.

Finans sektörünün en büyük şirketlerinden olan JPMorgan’da görev alan Joyce Chang, geçtiğimiz gün Bloomberg’ün bir programa katılarak röportaj verdi. Chang katıldığı bu programda Blockchain teknolojisinin günümüzdeki durumundan ve kurumsal şirketlerin bu teknolojiye karşı gösterdikleri tutumdan bahsetti.

Blockchain teknolojisinin özellikle çok fazla kağıt işine dayanılan, uzun süreçlerle ilerleyen sektörlerde verimli olduğunu belirten Chang, Blockchain’in verimliliğini kabul etse de bu teknolojinin henüz kurumsal kullanımdan uzak olduğunu belirtti.

Chang Blockchain’in günümüzdeki kullanımını yeterli bulmasa da bu teknolojinin ilerleyen yıllarda ciddi avantajlar sağlayabileceğine inanıyor. Chang’e göre özellikle ticaret finansı gibi uğraştırıcı sektörler, önümüzdeki üç-beş sene içerisinde Blockchain’e geçiş yapabilirler.

Chang’in görüşlerine göre bu teknolojiyi yukarıda belirtildiği üzere belli başlı özelliklere sahip olan sektörlerde kullanmak mümkün. Ancak iş bu teknolojiyi sektörler arası bir kullanıma sokmak olduğu zaman durum biraz zorlaşıyor.

Blockchain teknolojisinin özellikle ölçeklenme konusunda türlü zorluklara yol açtığını hatırlatan Chang, Dünya genelindeki yasal belirsizliklerin de sorun yaratabildiğini vurguluyor. Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şöyle:

“Yapısı gereği merkezsiz olması gereken bir teknolojiyi nasıl ölçekleyebilirsiniz? Sanıyorum ki Blockchain’in çıkmaz noktası tam olarak burada başlıyor. Bildiğim kadarıyla özellikle veri gizliliği ve güvenliğiyle ilgili yasal düzenlemeler üstünde de çalışmalar yapılıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment