Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın Custody Hizmeti, Kurumsal Yatırımcılar İçin Kullanıma Girdi

Kripto para sektörünün en önemli kurumlarından birisi olma amacında olan Bakkt, kuruluşu öncesinde vaat ettiği önemli bir şeyi bugün itibariyle kullanıma soktu.

Bakkt COO’su Adam White, bir blog yazısı ile duyurduğu gelişmede, custody hizmetinin artık kurumsal yatırımcılar için devreye girdiğini söyledi. Yapılan duyuruya göre, Bakkt bu hizmet için New York Department of Financial Services (NYDFS) kurumundan lisans aldı.

NYDFS onayından önce Bakkt’ın sunduğu custody hizmetinden sadece kurumun fiziksel Bitcoin vadeli kontratlarını trade eden kişiler faydalanabiliyordu.

Bakkt, bu hamlesi ile birlikte artık kurumsal yatırımcılara da hizmet verecek. Bu sayede de firma, Coinbase ve Fidelity gibi devlerle birlikte kurumsal yatırımcılara Bitcoin saklama ve depolama hizmeti verecek olan bir diğer önemli şirket olacak.

VanEck başkanı Gabor Gurbacs, konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden bir değerlendirme yaptı. Gurbacs, Bakkt’ı bu konuda aldığı lisans için takdir etti ve bunun kurumsal bazda Bitcoin adaptasyonu için çok önemli bir durum olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment