Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Petrol İthalini Takip Edebilmek İçin Blockchain’i Deneyecek

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, petrol ithalatını takip edebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Coindesk tarafından paylaşılan bilgilere göre İç Güvenlik Bakanlığı, Kanada’daki Mavennet adlı bir Blockchain şirketiyle bu amaç doğrultusunda anlaşma sağladı.

Petrol Takibi

İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanlığı, petrol ithalatını Blockchain üzerinden takip edebilmek için Kanada’daki Mavennet adlı bir şirketle 182 bin 700 dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Konu hakkında yayınlanan bilgilere göre Mavennet’in kullandığı platform, ABD ile Kanada arasındaki petrol ticaretini takip etmek için kullanılacak. ABD günümüzde Kanada’dan her ay ortalama 120 milyon varillik ham petrol alıyor.

İç Güvenlik Bakanlığı, Kanada’dan alınan bu petrolün tamamını Blockchain üzerinden takip etmeyecek. Mavennet yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarına göre şirket öncelikle İç Güvenlik Bakanlığı için bir deneme platformu hazırlayacak ve bu platform kısıtlı sayıda varilin takibi için kullanılacak.

ABD’deki yetkililer bu projeye şimdilik iyimser yaklaşıyor ve bu projenin olumlu sonuçlar verebileceğini düşünüyorlar. Silikon Vadisi Yenilik Programı (SVIP) yöneticilerinden Anil John, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

ABD ve Kanada arasındaki boru hatlarından ve rafinerilerden gelen petrol akışını doğru bir şekilde takip edebilmek, bu petrolün tam olarak hangi ülkeden geldiğini görebilmek çok önemli.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment