Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya’da En Çok Kripto Para Yatırımcısı Hangi Ülkede?

Dünya genelindeki kripto para yatırımcılarının sayısı hemen hemen her geçen yıl artış gösteriyor.

Günümüzde on milyonlarca kripto para yatırımcısı olduğu düşünülüyor. Bu yatırımcılar Dünya genelindeki çoğu ülkeye yayılmış durumdalar. Peki en çok kripto para yatırımcısı hangi ülkede var?

İşte Tam Liste

ICO Analytics, Dünya genelindeki kripto para yatırımcılarının ülkelere dağılımını araştırabilmek için en büyük 50 kripto para borsasının ziyaretçi profilini inceledi. Bu araştırma sonucunda paylaşılan haritada kripto para yatırımcılarının hangi ülkelere yayıldıklarını açık bir şekilde görebiliyoruz.

ICO Analytics’in güncel verilere göre hazırladığı haritaya göre şu anda en çok kripto para yatırımcısı ABD’de bulunuyor. 

Toplam yatırımcı sayısının yüzde 17.5’i ABD’den gelirken ABD’yi yüzde 12.8 ile Güney Kore takip ediyor.

Listenin geri kalan kısımlarında ise Rusya, Japonya ve Çin gibi büyük ülkeleri görmek mümkün.

Türkiye’de Durum

ICO Analytics tarafından paylaşılan bilgilere göre Türkiye bu listede yüzde 2.5 ile 14.sırada yer alıyor.

Bundan birkaç ay önce ING tarafından yapılan bir ankette Türkiye’deki her beş vatandaştan birinin kripto para sahibi olduğu öne sürülmüştü.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ise kısa süre önce yaptığı açıklamalarda bu sayının pek gerçekçi olmadığını belirtti. Güneri konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Rakamlar tutmuyor ilk olarak. Ben rakamları seven bir insanım. Yüzde 18 dediğiniz zaman, 50 milyon seçmen üzerinden en az 9 milyon kişinin kripto parası olması gerekir. Bizim 650 bin üyemiz var. Diğer bir iki büyük borsanın da bu ölçekte üyesi olsa bile bunlar tümüyle platforma özgü (unique) kullanıcı olamaz. Birden fazla borsa kullananlar olduğu için, Türkiye’de toplam kripto işlemi yapanlar şu an 1 milyonu geçmez.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment