Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın İlk Hafta Bilançosu Açıklandı!

Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından New York Menkul Kıymet Borsası’nın üst kurumu Intercontinental Exchange (ICE) tarafından kurulan Bakkt, hem arkasındaki isimlerin büyüklüğü hem de piyasaya süreceği fiziki teminatlı Bitcoin vadelisi nedeniyle çok büyük bir beklenti yarattı.

Kurumsal yatırımcıların beklediği fırsat olarak lanse edilen Bakkt, ilk haftasında sadece 5.8 milyon dolarlık hacim elde etmesi nedeniyle ne yazık ki beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. 2017 yılında Bitcoin boğasını getirdiği söylenen CME’nin Bitcoin vadelileri ilk haftasında 460 milyon dolarlık bir alım satıma ulaşmıştı ve rakibi Bakkt ile arasındaki farkı vurgulamaya gerek bile yok.

Analistler ise durumun şu an için beklentileri karşılayamayan bir halde olmasına rağmen, gidişatın olumlu olduğunu düşünmekte.

Alex Krüger, Bakkt’ın yatırımcıların ilgisini 5 Bitcoin değerinde fiziki teminatlı günlük vadeli işlemlere çekebildiğini ve bunun aslında başarılı bir piyasaya giriş olduğunu açıkladı. Bakkt yetkilileri bundan aylar önce Bitcoin’in yanı sıra diğer kripto paraların da platformda listelenebileceğini belirtseler de, henüz bu konuda bir gelişme görülmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment