Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Ethereum Satmaya Başladı mı?

Ethereum fiyatı 19 Ocak’ta bin 420 dolara çıkarak rekor tazeledi. Kripto para analiz şirketi Santiment, görülen ATH’nin ardından 10 binin üzerinde ether tutan adreslerin yükseldiğini açıkladı. Şirket, eth’nin satış baskısı görebileceğini söyledi.

Ethereum bin 420 dolar olmadan önce 10 binin üzerinde eth tutan adreslerin sayısı bin 211’di. Santiment’e göre, fiyat rekoruyla birlikte bu adreslerin sayısı bin 225’e çıktı.

ethereumBununla birlikte, binin üzerinde ether tutan adreslerin sayısı son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi ve 6 bin 877 oldu.

Yüksek satış baskısı bekleniyor

Santiment, yayınladığı makalede ethereum fiyatının zirve yapıp yapmadığını tartıştı. Şirket, ether verilerinin henüz net olmadığının altını çizerek ether’in kısa vadeli bir fiyat düşüşü görebileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra, ethereum fiyatının artmasıyla sosyal metriklerde artış kaydedildiği görüldü. 12 Ocak’tan bu yana ethereum’un sosyal ağlardaki arama oranı artışa geçti. Ayrıca, borsalara akan ether miktarında (Exchange Inflow) bir sıçrama görülmüş olsa da hala düşüş trendinde olduğu belirtildi. Buna sebep olarak ise satış baskısı ihtimali gösterildi.

Bitcoin’e benzer şekilde ethereum’da satışların düştüğünü ifade eden Santiment, bunu yatırımcıların zirveyi beklediklerinin bir göstergesi olarak yorumladı. Bu bekleyişin devam etmesi, fiyatın yeni bir zirve görülmeden düşmesiyle sonuçlanabilir.

Borsalardaki ether arzı yükseliyor

Makalede, bir süredir borsalardaki ethereum arzının düştüğü ancak son günlerdeki fiyat artışıyla birlikte arzın yükselmeye başladığı ifade edildi. Her ne kadar büyük bir yükseliş olmasa da görülen yukarı yönlü hareketliliğin satış için alan açıyor olabileceği söylendi.

“Borsalardaki ethereum arzı geçen haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Ethereum’da kesinlikle satış baskısı görülecektir.”

Dolaşımdaki kripto paraların alındığı tarihlerdeki fiyatların toplanmasıyla elde edilen MVRV skorunun ethereum’un tehlikeli bir alanda olduğunu işaret ettiği gösterildi. Santiment bu veriyi en tehlikeli veri olarak yorumladı ve bu nedenle fiyatın aşağı yönlü hareket edebilme ihtimalinin olduğunu söyledi. Son olarak Santiment, madencilerin yüksek miktarda satış yaptıklarını belirtti ve ethereum’un kısa vadede düşüş görebileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!