Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bancolombia, Gemini ile Yaptığı Ortaklık Anlaşması ile Kripto Para Ticaretine Başlıyor

Winklevoss Capital Management ve Gemini kripto para borsasının kurucusu Winklevoss kardeşlerin, borsa üzerinden yaptığı resmi açıklamayla Kolombiya bankası Bancolombia ile kripto para anlaşması yaptığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Kolombiya vatandaşları ülkenin en büyük bankası olan Bancolombia üzerinden 14 Aralık’tan itibaren doğrudan banka hesaplarından kripto para (Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash) satın alabilecekler.

Gemini, ülkenin resmi para birimi olan pesonun para çekme, para yatırma ve kripto paraların muhafazaları için altyapı sağlayacakken, Bancolombia ise müşterilerin peso fonlarını denetleyecek.

Gemini’nin müdürü Cynthia Del Pozo: “Ortaklığımız, borsamızın Latin Amerika’daki varlığını genişletmeye yönelik önemli bir adım.” dedi.

Latin Amerika ülkelerinin, son yıllarda artan enflasyon ve paralarının dolar karşısında değer kaybetmesinden kaynaklı, kripto para piyasasına diğer ülkelerden daha önce girerek ekonomik olarak kalkınmayı istedikleri düşünülüyor.

Kendi ülkesinin dışında Panama, Guatemala ve El Salvador’da da hizmet veren Bancolombia, 16 milyondan fazla müşterisi bulunuyor ve toplam varlığı yaklaşık 275 milyar dolardır. 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!