Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Yılda 17 Kat Değerlendi: Bancor Network (BNT) Nedir?

Bancor Network (BNT) fiyatı, bir yılda %1.616 artarak 5,97 dolara kadar çıktı. Peki Bancor Network ve BNT token nedir?

Bancor Network (BNT), bir yılda 17 kat artış görürken aylık grafikte %203, haftalık grafikte ise %56 oranında yükseldi. Bir yıl içinde gördüğü en yüksek değer 5,97 dolar olurken 2018’de gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,72 dolara henüz ulaşamadı.

BNT, günlük bazda 436 milyon dolarlık işlem hacmi gördü. Piyasa değeri sıralamasında 93. olan BNT’nin mevcut piyasa değeri 607 milyon dolar seviyesinde.

bancor-network-bnt
Kaynak

Bancor Network ve BNT token nedir?

İsviçre’de kurulan Bancor Network, akıllı sözleşmelerdeki tokenlar için otomatik fiyat belirleme hizmeti verir ve likidite sağlar. Merkeziyetsiz olan bu likidite protokolü, açık kaynak kodludur ve topluluk destekli çalışır. Bancor topluluğunun ağa katılımı teşvik edilerek daha özgür ve açık bir sistem oluşturulması hedeflenir.

Bancor ağı, tokenların akıllı sözleşmeler arasında transferini sağlarken Smart Token yaratır. Smart Token’lar, kullanıcıların Bancor’a gönderdiği tokenlar için likidite oluşumunu sağlar. ERC-20 temelli olan Smart Token’ların avantajları arasında; likiditenin devamlılığını sağlama, işlem ücreti bulunmaması, fiyat değişimleri karşısında hemen etkilenmemesi ve şeffaf fiyat sunması bulunur.

BNT token, Bancor ağında bulunan tüm tokenları birbirine bağlar. Aynı zamanda, Bancor tabanlı tokenların ağ ekosistemine uyumunu sağlar ve Bancor ekosistemini dengeler. 129 milyonluk arzı bulunan BNT tokenın dolaşımdaki arzı 112 milyon seviyesindedir. BNT’nin listelendiği borsalar; Coinbase, Binance, HitBTC, OKEx, MXC, Huobi, UniSwap şeklindedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!