Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Borsa ZKSwap Airdrop Düzenliyor

Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsa ZKSwap, 1 milyon ZKS token dağıtacağını duyurdu. 19 Şubat’ta başlayan airdrop, 4 Mart’a kadar devam edecek. 

48 saat içinde kullanıcı sayısı 60 kat yükselen ve borsaya kilitlenen varlıkların toplam değeri 100 milyon doları aşan ZKSwap’in airdrop programının detayları neler? Gelin inceleyelim.

Airdrop detayları: 0 gas ücreti

İki hafta sürecek olan ZKSwap airdrop etkinliğinde snapshot işlemleri rastgele yapılacak. 14 günlük periyotta ZKS token kazanmak için gerekli olan kriterler arasında; hesapta 500 USDT bulunması, ZKSwap Layer 2 hesabıyla en az 1 transfer ve swap işlemi gerçekleştirilmesi gösteriliyor. ZKSwap borsasının desteklediği ERC-20 tokenlarından herhangi biri, iki haftalık süreçte Layer 2 hesabına yatırılmalı. 

Kullanıcılar, Layer 2 hesabıyla yapacakları işlemlerde gas ücreti ödemeyecekler. ZKSwap, bunu yaparak kullanıcıların gas ücreti olmadan işlem yapmayı deneyimlemesini istiyor.

Ödüller nasıl dağıtılacak?

Ödüller, hesaplarda bulunan varlıkların değerine göre belirlenecek ve kullanıcı hesapları 1-50, 51-100 ve 100’ün üzeri şeklinde kategorilere ayrılacak. Ödüller, en çok varlık bulunduran hesaplara göre sıralanacak.

1-50: Hesapların ilk 50’ye girmesi için belirlenen şartları yerine getirmesi ve hesabına varlık transfer etmesi gerekiyor. 100 bin ZKS, ilk 50’ye giren hesaplara eşit dağıtılacak. Bu kategorideki hesaplara ayrılan toplam ZKS miktarı 500 bin. Kalan 400 bin ZKS, hesaplardaki varlıkların değerine göre bölüştürülecek.

51-100: Bu kategorideki hesaplar toplam 250 bin ZKS ödül alacak. 200 bin ZKS, hesaplarda bulunan varlıkların değerine göre dağıtılacak. Kalan 50 bin ZKS ise eşit olarak tüm hesaplara verilecek.

100 ve üzeri: Tüm şartları yerine getiren ve 100’ün üzerine konumlanan hesaplar 250 bin ZKS’lik ödülü paylaşacaklar.

ZKSwap hakkında 

Ethereum ağı üzerinde kurulan ZKSwap, otomatik piyasa yapıcı (AMM) algoritma kullanan bir swap protokolüdür. ZK-Rollup teknolojisini kullanan ZKSwap; ölçeklenebilen, gizlilik odaklı ve verimli bir swap deneyimi sunmayı hedefliyor. ZK-Rollup, Ethereum’daki işlemlerinin bir kısmının Layer 2 katmanına aktarılması demektir. Borsanın bulunduğu Layer 2 katmanı, Ethereum ağının dışında bulunan, ağdaki işlemlerin yükünü azaltan bir protokoldür. Ethereum’da bulunan işlemler, Layer 2 katmanına transfer edilir ve bununla birlikte gas ücreti, ölçeklenebilirlik, işlem yavaşlığı gibi sorunların çözülmesi hedeflenir.

14 Şubat’ta Ethereum ağında kullanıma sunulan ZKSwap borsasındaki Layer 2 hesap sayısı 10 bine yükseldi ve 48 saat içinde 60 kat arttı. 16 Şubat tarihinde borsadaki varlıkların toplam değeri 93 milyon dolar oldu ve 24 saatlik işlem hacmi 3 milyon dolara çıktı.

Borsada en çok işlem gören parite, günlük 2 milyon dolarlık işlem hacmiyle ZKS/USDT oldu. En çok likidite sağlayan parite ise 25 milyon dolarlık hacimle WBTC/ETH olarak gerçekleşti. Borsaya kilitlenen toplam varlık 100 milyon doları aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!