Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Açıkladı: DeFi Projelerinin Önünde Hangi Engeller Var?

Bank of America (BoA), merkeziyetsiz finans (DeFi) alanıyla ilgili bir analiz yaparken DeFi projelerinin önündeki engelleri değerlendirdi.

Bank of America tarafından yapılan araştırmaya göre Gauntlet gibi bazı platformlar, DeFi aplikasyonlarının gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunuyor.

Ancak banka, DeFi aplikasyonlarının kısa vadede büyük kitlelere yayılmasının önünde bazı engeller olduğunu düşünüyor. Bu engeller arasında “(DeFi alanına) girmeyi zorlaştıran regülasyonlar, kullanıcı arayüzlerinin zayıf kalması” ve DeFi alanındaki “işlevselliğin kısıtlı olması” yer alıyor.

Bank of America analistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, konuyla ilgili analizlerinde şunu yazdılar:

“Kullanıcı kimliklerinin tespit edilemiyor, kredi skorlarına erişilemiyor ve AML/KYC gerekliliklerinin yerine getirilemiyor olması, regülasyon bakımından güçlük yaratıp, alım-satım platformlarının kullanım alanlarını kısıtlıyor ve bu da ek olarak (bu aplikasyonların) ana akımda benimsenmesini zorlaştırıyor.”

Rapora göre henüz yeteri kadar olgunlaşmamış olan DeFi aplikasyonlarının daha farklı ürünler geliştirebilmesi ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilmesi için daha da olgunlaşması gerekiyor. Analistler, bu sayede DeFi aplikasyonlarının hem daha çok kişi tarafından kullanılabileceğini hem de daha fazla kullanım alanı bulabileceğini düşünüyor.

Uzun vadede de DeFi aplikasyonlarında yapılan geliştirmelerin, geleneksel finans ürün ve hizmetlerini daha verimli hale getirebileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!