Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Darknette Kripto Para Kullanılan Pazar Yerlerinin Geliri Azalıyor

Blockchain analiz firması Chainalysis’in araştırmasına göre kripto paraların kullanıldığı darknet pazarlarının gelir seviyesi düşmeye başladı.

Chainalysis’in araştırmasına göre darknet pazar yerlerinden Hydra’nın geçtiğimiz yıl kapanmasıyla birlikte bu platformların yıllık toplam geliri 2,6 milyar dolardan 1,3 milyar dolara düştü.

Kullanıcı kitlesinin büyük kısmı Rusya’da bulunan Hydra, kapanmadan önce uyuşturucu, sahte evrak, para aklama gibi işlemlerin yapıldığı en büyük pazar yeriydi.

Chainalysis’in analizine göre darknetteki satıcılar, Hydra kapandıktan sonra OMG!OMG! adlı başka bir pazar yerine geçiş yapmaya başladı. Blockchain verileri, geçmişte Hydra’da işlem yapmış cüzdanların artık OMG!OMG!’deki cüzdanlarla işlem yapmaya başladığını gösteriyor.

ABD, Hydra’nın kullandığı kripto para cüzdanlarını Nisan 2022’de yaptırım listesine eklemiş, Almanya’daki yetkililer daha sonra 543 tane bitcoin’e el koyarak pazar yerini kapatmışlardı.

Hydra’nın kapanmasından kısa süre sonra bu alandaki pazar payının %50’sinden fazlasını OMG!OMG! aldı. Ama daha sonra bir DDoS saldırısına uğrayan OMG!OMG!, yerini daha sonra Mega Darknet Market’e ve Blacksprut’a kaptırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!