Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Yıllık Bitcoin Borsası, Ayı Piyasası Yüzünden Kapanıyor

Bitcoin alım-satım platformu LocalBitcoins, “çok soğuk bir şekilde sürmekte olan kripto kışı” yüzünden bu ay kapanıyor.

Helsinki merkezli LocalBitcoins, kripto para sektöründeki en köklü bitcoin borsalarından biri konumunda. Faaliyetlerine bundan 10 yıl önce başlayan borsanın geride kalan son dört ay içerisinde ortalama 5-7 milyon dolarlık haftalık işlem hacmi bulunuyordu.

Bu sayı, bundan birkaç yıl öncesine kıyasla çok küçük kalıyor. CoinDance verilerine göre LocalBitcoins’in 2017 yılında haftada 100 milyon doları aşan işlem hacimlerine ulaştığı oluyordu.

LocalBitcoins yönetimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Üzülerek paylaşıyoruz ki, çok soğuk bir şekilde sürmekte olan kripto kışının doğurduğu zorluklarla her ne kadar başa çıkmaya çalışsak da, LocalBitcoins’in artık bitcoin alım-satım hizmeti sunamayacağına karar verdik.”

LocalBitcoins kullanıcıları borsada 16 Şubat tarihine kadar alım-satım yapmaya devam edebilecek. Kullanıcılar bu tarihten sonra hesaplarına sadece borsadaki kripto paralarını çekmek için giriş yapabilecek.

LocalBitcoins, geleneksel şekilde banka transferi yaparak veya nakit para kullanarak eşten-eşe (P2P) şekilde bitcoin almak için kullanılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!