Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Kripto Para Şirketlerini Tehdit Mi Ediyor? Paxos’tan İddialara Yanıt Geldi

Blockchain altyapı sağlayıcısı Paxos, bankacılık lisans başvurusunun ABD Merkez Bankası (FED) ve Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) tarafından operasyon altında olduğu iddialarını yalanladı.

Paxos, kripto para araştırmacısı Samuel Andrew’in kaynaklara dayandırdığı FED ve OCC’nin büyük bir kripto-bankacılık operasyonunun ortasında olduğu iddiasını yalanladı. Konuyla ilgili Andrew’e konuşan anonim bir kaynak, mevcut hükümetin Paxos dahil olmak üzere bankacılık lisans başvurusunda bulunan kripto para şirketlerini adeta “tehdit” ettiğini ifade etti.

Aktarılan bilgilere göre FED ve OCC‘nin kripto para şirketlerinin lisans başvurularını cuma gününe kadar geri çekmemeleri durumunda reddedileceklerine yer verildi. Anonim kaynak, ABD hükümetinin yaptığı planlamaların acımasızca olduğunu belirterek  kripto sektörünü açıkça etkisiz hale getirmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Piyasalarda korku yaratan benzer bir haber yakın zamanda Coinbase CEO’su Brain Armstrong tarafından duyurulmuştu. Armstrong’un duyumlarına göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum (ETH) gibi altcoinlerin staking hizmeti vermesini yasaklamak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!