Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Açıkladı: SEC Ethereum Gibi Altcoinler İçin Staking’i Yasaklayabilir

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un duyumlarına göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum (ETH) gibi altcoinlerin stake edilmesini yasaklamak istiyor.

Brian Armstrong tarafından yakın tarihte paylaşılan bir sosyal medya gönderisi Ethereum topluluğunu endişelendirdi. Paylaşımında, SEC’in ABD’de Ether ve benzeri altcoinler için staking işlemlerini durdurmak istediğine dair bir söylentiye yer veren Armstrong, staking işleminin kripto para camiası için kritik değere sahip olduğunu vurguladı.

SEC’in perakende müşteriler için ABD’de kripto stakinginden kurtulmak istediğine dair söylentiler duyuyoruz. Umarım durum böyle değildir, çünkü bunun olmasına izin verilirse ABD için korkunç bir yol olacağına inanıyorum. Staking, kriptoda gerçekten önemli bir yeniliktir. Kullanıcıların çalışan açık kripto ağlarına doğrudan katılmasına izin verir.

Blockchain ağının güvenliği için önemli bir rol sahibi olan staking hizmeti, kripto para şirketlerinin gelirlerinin kayda değer bir kısmını sağlıyor. Finansal durum raporlarına göre staking, Coinbase’in 2022 yılı üçüncü çeyrekteki gelirinin yaklaşık %11‘ini oluşturdu.

Açıklamasının detaylarında hükümetin daha yapıcı olması gerektiğini özellikle vurgulayan Armstrong, ABD’nin bu tür caydırıcı politikalarla kripto şirketlerini “açık denizde” faaliyet göstermeye zorladığını ve bunun daha fazla FTX gibi yıkımları beraberinde getireceğini ifade etti.

Buna ek olarak Ethereum’un ve diğer birçok popüler kripto para biriminin emtia olarak mı yoksa menkul kıymet olarak mı konumlandırılacağı ABD devletinin kafasını uzun süredir karıştırıyor. Nihayetinde bu karışıklık, alınacak potansiyel kararların doğruluğu konusunda endişelere neden oluyor.

SEC Başkanı Gary Gensler daha önce yaptığı bir açıklamada Ethereum’un Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından bir emtia olarak tanımlanmış olsa da staking hizmeti veren kripto para birimlerinin Howey testi kapsamında menkul kıymetler olarak sınıflandırılabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!