Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraları Yasaklayan Çin, Blockchain Merkezi Kuruyor

Çin hükümeti, blockchain tabanlı yeni projeler geliştirecek yeni bir araştırma merkezi kurma kararı aldı.

Kripto para alım-satımını yasaklayan Çin hükümeti, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Pekin’de Blockchain Teknolojisi Ulusal İnovasyion Merkezi adlı bir araştırma merkezinin kurulmasına onay verdi.

Bu merkezde blockchain ile bağlantılı olacak şekilde bu teknolojiyle ilgili temel teoriler, yazılımlar ve donanımlar incelenecek. Yerel haber kaynaklarına göre merkezin amacı, blockchain ile alakalı yeni teknolojiler ve endüstriyel aplikasyonlar geliştirmek olacak.

Kripto para alım-satımını 2021 yılında yasaklayan Çin hükümeti, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde blockchain çalışmalarına hız verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bundan iki yıl önce blockchain teknolojisinin “ileride görülecek teknolojik inovasyon ve endüstriyel dönüşüm sürecinde önemli bir rol oynayacağını” dile getirmişti.

2021 yılında da geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan hükümet, Çin’deki blockchain kullanımını 2030 yılına kadar artırmayı hedeflediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!