Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group CEO’sundan Bitcoin ve Kripto Paralara Yönelik Pozitif Açıklamalar

Vadeli işlem piyasası Chicago Mercantile Exchange (CME) Group CEO’su Terry Duffy, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasında yaşanan büyük düşüşe rağmen sektörün gelişimine dair pozitif olduğunu söyledi.

CME Group CEO’su Terry Duffy yakın zamanda verdiği bir demeçte, Bitcoin ve kripto para piyasasının 2022 yılında oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Özellikle ekosistem anlamında önemli kayıplar yaşandığına dikkat çeken Duffy, sektörün bu düşüşten ciddi bir şekilde etkilendiğini belirtti. Ancak CEO, yaşananlara rağmen CME üzerindeki kripto ürünlere olan ilginin arttığını ve bu nedenle ilerleyen dönemlerde Bitcoin ve kripto para piyasasının potansiyeline karşı beklenti içerisinde olduğunu söyledi.

Özellikle geçtiğimiz yılın kasım ve aralık aylarında CME üzerinde listelenen kripto para ürünlerindeki açık pozisyon artışlarına değinen CEO, artışların ocak ve şubat aylarında da devam ettiğini aktardı. İnsanların özellikle kayıtlı ve regüle edilmiş borsalar aradığına inandığını belirten Duffy, piyasadaki genel mücadelenin de regüle edilmiş borsalar lehine ilerlediğini belirtti. Bu durumdan oldukça memnun olduklarını söyleyen CEO, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Eğer Bitcoin veya kripto paraların ticaretini yapacaksak CME gibi düzenlenmiş bir piyasada yapacağız. Kripto para ürünlerimize karşı bir talep artışını açıkça görüyoruz ve bu durumdan da oldukça hoşnutuz.

Duffy’nin konuşmasında değindiği bir başka konu da ABD Merkez Bankası’nın (FED) olası faiz kararı oldu. Duffy, FED’in %70 ihtimalle 25 baz puan faiz artırımına gideceğini belirtirken şaşırtıcı bir karar karşın hazırlıklı olunması gerektiğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!