Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Protokolünün CEO’su Tüm Tokenları Sattı, Fiyat Adeta Çakıldı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Umami Finance’in yerel token’ı UMAMI projenin çalışma biçimindeki değişiklikler ve CEO’nun elindeki tüm tokenları sattığının ortaya çıkması ile son 24 saat içinde çakıldı.

Umami Finance, iç mekaniğinde yaşanan köklü değişimler sebebiyle büyük bir kaosa sürüklendi. Platformun Discord hesabında paylaşılan mesajlarda, ekip üyelerinin Umami Labs LLC’den istifa ettiğine yer verildi. Mesajı paylaşan geliştirici, bu durumun Umami Finance’i daha merkeziyetsiz kılacağını söylerken yatırımcılar arasında panik yaşandı.

Bununla birlikte şirketin CEO‘su da elinde bulundurduğu bütün UMAMI’leri sattı. Etherscan verileri, CEO’ya ait olduğu düşünülen “0x21dF3” adresli cüzdanın tüm UMAMI varlıklarını yüz binlerce dolar karşılığında takas etiğini ortaya koydu.

Umami Finance bu son değişiklikler kapsamında finansal kurumlara sunacağı özel getiri ürünleriyle kendisini kurumsal bir DeFi oyuncusu olarak şekillendirdiğini söyledi. Söz konusu finansal ürünler, yüksek düzeyde düzenlenmiş merkezi finans platformları tarafından sunulanlardan nispeten daha iyi ödüller veren düşük riskli stratejileri kapsıyordu. Bu getirilerin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin (USDC) mevduatlarında sunulması amaçlandı.

Ancak Umami Finance’in Discord kanalındaki mesajlara göre düzenleyici hususlar gerekçe gösterilerek şubat ayı başında token sahiplerine yapılan tüm ödemeler geçici olarak durduruldu. Bu durum, topluluk üyeleri arasında ciddi tartışmalara neden oldu.

Geliştiriciler, hazine varlıklarının güvende kaldığını ve Umami DAO’nun ve token sahiplerinin talimatlarına uyacak imza sahiplerinin kontrolünde olduğunu söyledi. Ayrıca Umami Finance’in çalışma ve işletme görevi DAO’nun sorumluluğuna bırakıldı.

Fiyat Adeta Çakıldı!

Son değişikler ile birlikte ortaya çıkan kaos süreci Umami Finance’in yerel token fiyatını da olumsuz etkiledi. Gelişmelerden önce 19,5 dolar seviyelerinde seyreden UMAMI, olayların ardından 1 saat içerisinde %75‘e yakın değer kaybederek 5 dolara kadar geriledi ve deyim yerindeyse adeta çakıldı.

CoinGecko verilerine göre UMAMI haberin kaleme alındığı sıralarda bir nebze de olsa toparlandı ve 2021 yılında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 162,29 doların %91,4 altında 13,92 dolardan işlem görüyorum.

Öte yandan tüm bu gelişmelerin ardından bazı kullanıcılar Discord ve Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda sistemden para çekme sorunları yaşadıklarını bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!