Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: Blockchain Piyasası 7 Milyar Dolar Değere Ulaşıp, Amazon ve Microsoft’u Destekleyebilir

CNBC‘nin 2 Ekim tarihli haberine göre, ABD‘nin en büyük bankalarından olan Bank of America (BoA), blockchain sektörünün 7 milyar dolarlık bir piyasaya dönüşebileceğini ve Microsoft ile Amazon gibi devlere çok ciddi bir yardım eli uzatabileceği tahmininde bulundu.

BoA’nın analistleri bu büyük tahmine rağmen, olayın ne zaman gerçekleşeceğine dair herhangi bir ”zaman damgası” kullanmadı. CNBC’nin haberine göre BoA analistleri bu gelecek vaat eden tahminlerini, kurumsal serverların %2’sinin yıllık 5.500 dolar masrafla blockchain kullanacağını ön gördükleri yuvarlak hesap ile yapmış. Yani ortada herhangi bir kesinlik yok ancak yine de BoA gibi kurumların analistleri şu an çalıştıkları kurumlara girebilmek için ciddi bir tecrübeye sahip olmak zorundalar.

BoA araştırmacısı Kash Rangan, CNBC’ye verdiği demeçte teknolojinin dünyanın en büyük kurumlarından bazıları için çok uygun olduğunu vurguladı ve şunları ifade etti:

”Amazon, Blockchain uygulamalarından kaynaklanan artan bulut hizmetlerinden faydalanacak ve bunun yanı sıra arttırılmış tedarik zinciri takip sistemi de Amazon’un perakende işlemlerini daha verimli bir hale getirebilir.”

Rangan bunun yanı sıra blockchain için olan bir çok potansiyel kullanımını bulunmasına rağmen, hala söz konusu teknolojinin bütün ürünlerinin ve hizmetlerinin keşfedilemediğini düşünmekte. Rangan’a göre teknolojinin tam kapasitesinin hala tespit edilememesi, gerçek dünyada elde edeceği asıl sermayenin de tam olarak ortaya çıkmamasına sebep olmakta.

Microsoft’un da Blockchain teknolojisinden faydalandığını söyleyen Rangan, örnek olarak da Azure platformunu ve platformdaki akıllı kontratlar ile diğer üçüncü parti uygulamaları örnek gösterdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment