Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Blockchain’in Kullanım Alanlarını Araştırıyor

Bank of America‘nın yöneticilerinden Catherine Bessant, bankanın Blockchain teknolojisinin finansal hizmet alanında nasıl kullanılabileceğini araştırmaya devam ettiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük bankalarından olan Bank of America’nın CTO’su Catherine Bessant geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e bir röportaj verdi ve bankanın Blockchain ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Crunchbase gibi kaynaklar Bank of America’nın toplam gelirinin 91 milyar dolar civarında olduğunu ve 50 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu öne sürüyorlar.

Bank of America’nın Blockchain ile ilgili birbirinden farklı araştırmalar yaptığını ancak bu teknolojinin henüz tam anlamıyla faydasını göremediğini söyleyen Bessant, şahsen Blockchain’in potansiyeline inandığını da vurguladı:

“Günümüzde Blockchain’in verimli bir şekilde kullanılabildiği alanlar var ancak biz henüz finansal hizmet alanında nasıl kullanacağımızı bilemiyoruz. Deney yapmaya devam ediyoruz ve şu anda Blockchain sektöründeki diğer tüm şirketlerden daha fazla patentimiz var. Ama yine de büyük çaplı bir kullanım alanı bulabilmiş değiliz.”

Bessant’ın Blockchain hakkındaki görüşleri geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kayda değer şekilde değişmiş gibi görünüyor. Çünkü kendisi mart ayında CNBC’ye konuşmuş ve Blockchain’in geleceğinin pek parlak olmadığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment