Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başbakanı: Kripto Paralar Eskisi Kadar Popüler Değiller

Rusya Başbakanı geçtiğimiz günlerde kripto paraların artık eskisi kadar popüler olmadıklarını belirtti. Başbakan, durum böyleyken kripto para sektörünü düzenlemenin de artık bir öncelik olmadığını düşünüyor.

Fontanka gibi yerel kaynaklar tarafından paylaşılan haberlere göre Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev kripto paralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Rusya Hükümeti geçtiğimiz aylarda kripto paralarla ilgili kapsamlı araştırmalar yapmaya ve bu varlıkları yakından incelemeye başlamıştı. Çeşitli hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, Rusya’nın kripto paraları bir an önce düzenlemek istediğine işaret ediyordu. Ancak Başbakan Medvedev bu konu hakkında farklı görüşlere sahip gibi görünüyor.

15 Mayıs tarihinde uluslararası bir etkinliğe katılan Medvedev, kripto para piyasasının geçtiğimiz aylarda ciddi bir düşüş yaşadığını ve bunun sonucunda kripto paraların artık eskisi kadar popüler olmadıklarını söyledi. Medvedev bunun ardından şu sonuca vardı:

“Kripto paraların popülerliği şu anda düşmüş durumda ki bu da yasal düzenleme konusunun şimdilik rafa kalkmasına yol açabilir.”

Başbakan Medvedev kripto paralar hakkında pek katı görüşlere sahip değil. Kendisi geçtiğimiz yıl buna benzer açıklamalar yaparak kripto para sektöründeki belli başlı terimlerin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti. Medvedev ayrıca kripto paraların popülerliğinin düştüğünü ancak bu durumun yakın gelecekte yeniden değişebileceğini vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment